Coteq Netbeheer heeft 80 procent slimme meters geplaatst

Als eerste netbeheerder van Nederland heeft Coteq Netbeheer voldaan aan de Europese afspraken over het plaatsen van slimme elektriciteitsmeters. De realisatiegraad van 80 procent is deze week gehaald. Op grond van Europese afspraken moet eind 2020 minstens 80 procent van de Nederlandse huishoudens de nieuwe digitale elektriciteitsmeters hebben. Coteq Netbeheer heeft dit percentage al deze week gehaald en loopt daarmee voor op de landelijke realisatiegraad. De realisatiegraad was landelijk zo’n 69 procent bij de laatste meting in juni.

Coteq Netbeheer is onderdeel van Cogas. Gerald De Haan, directeur Cogas “In 2016 zijn we gestart met de grootschalige uitrol van slimme meters in Almelo, Goor en Oldenzaal.  We hebben nu meer dan 42.900 slimme elektriciteitsmeters geplaatst. Hier zijn we in Nederland de eerste mee en daar zijn we trots op.”

Meeste mensen kiezen voor slimme meter
Dit succes laat ook zien dat de meeste huishoudens kiezen voor de slimme meter. Slechts een heel klein deel van de huishoudens ziet af van de slimme meter. In Almelo en Goor hebben we alle huishoudens al een slimme meter aangeboden. Op dit moment worden de slimme meters geplaatst in Oldenzaal. We streven ernaar in het eerste kwartaal van 2020 alle huishoudens een slimme meter aangeboden te hebben.

De slimme meter                                                                                 
De slimme meter is de benaming voor de nieuwe digitale meters. Met deze meters is de vraag naar en het aanbod van energie beter te monitoren. Gebruikers hoeven de meterstanden niet meer door te geven, dit kan de meter automatisch. Tegelijk geeft de nieuwe, slimme meter meer inzicht in het energiegebruik, waardoor energie besparen makkelijk wordt.