Oproep aan graafsector: wees zorgvuldig bij het graven

Wees bij het graven extra zorgvuldig om zo graafschades te voorkomen. Dat is de oproep van het Kadaster en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat aan alle bedrijven en organisaties die graafwerkzaamheden uitvoeren.

Telecommunicatie

Door de extra maatregelen in strijd tegen het COVID-19 virus vervult de telecommunicatie-infrastructuur een nog belangrijkere rol dan het al deed. Onder de maatregelen vallen de sluiting van scholen en de oproep om zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Als gevolg hiervan worden telecomverbindingen zwaarder belast. En wanneer deze verbindingen door graafschade onderbroken worden, ondervinden veel mensen hier ongemak van.

In de brief die door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat is verstuurd, staan een aantal afgesproken procedures. Aan de sector het dringende verzoek om deze op te volgen en om in deze tijd extra zorg aan de graafwerkzaamheden te besteden. Bekijk de brief hier (pdf).

Campagne Veilig Graven

Naast telecommunicatiekabels, zitten er ook gasleidingen en elektriciteitskabels in de grond. Vanaf volgende week starten wij, Coteq Netbeheer, samen met Enexis, Liander en Stedin de campagne Veilig Graven. Zo willen wij ook particulieren informeren over de do's en don'ts van het graven in de tuin.