Weer een mijlpaal met plaatsen slimme meters

Afgelopen vrijdag 4 september heeft Coteq een mijlpaal bereikt. Ons grootschalige project waarbij we slimme meters in Almelo, Goor en Oldenzaal hebben aangeboden is afgerond.

We staan sinds 2015 aan de opgave om alle gas– en elektriciteitsmeters in ons verzorgingsgebied door een slimme meter te vervangen. We zijn dat jaar een omvangrijk project gestart waarin we alle huishoudens in Almelo, Goor (gemeente Hof van Twente) en Oldenzaal deze digitale meters hebben aangeboden. Afgelopen vrijdag rondden we dit specifieke project af en plaatsten we de laatste slimme meter die we binnen de opdracht hebben kunnen vervangen, zover mogelijk en uitvoerbaar.

Inzicht in vraag en aanbod

Deze mijlpaal brengt ons weer een stap verder waardoor we de vraag naar en het aanbod van energie beter kunnen monitoren. Dit helpt ons het netwerk veilig en betrouwbaar te houden. De slimme meter brengt in de eerste plaats allerlei voordelen met zich mee voor mensen thuis. Daarnaast is de verbeterde beschikbaarheid van data van essentieel belang om samen de overgang naar een toekomst met duurzaam opgewekte energie te kunnen versnellen.

Grotendeels 'verslimd'

In totaal is nu 88,9% van ons elektriciteitsmeterpark verslimd en 86,9% van ons gasmeterpark. We gaan verder met het plaatsen van slimme meters in ons verzorgingsgebied. Niet alle bewoners zijn ingegaan op ons aanbod en we werken verder aan oplossingen voor meteropstellingen waar we tegen beperkingen aan lopen, zogeheten technisch niet-uitvoerbare meteropstellingen