Slimme meter voortaan dagelijks uitgelezen

De slimme meter wordt voortaan dagelijks uitgelezen. Heeft u ons toestemming gegeven om deze meterstanden te delen met uw energieleverancier? Dan krijgt u via uw energieleverancier beter inzicht in uw energieverbruik.

Per 1 oktober is de wet- en regelgeving voor het uitlezen van de slimme meter, het Besluit factuur, verbruiks- en indicatief kostenoverzicht energie, gewijzigd. Dit is een gevolg van Europese wetgeving.

In de nieuwe regelgeving is vastgelegd dat de netbeheerder dagelijks de meterstanden moet uitlezen. Ook bewaart de netbeheerder deze gegevens nu 2 jaar, in plaats van 1 jaar. Is uw leveringscontract nog geen twee jaar oud? Dan worden de gegevens bewaard vanaf het startmoment van uw contract. Meterstanden die ouder zijn dan 24 maanden verwijderen we automatisch.

Gebruik gegevens

Daarnaast leest Coteq uw meterstanden uit als u overstapt naar een andere energieleverancier, als u verhuist, of wanneer dit nodig is voor het beheer of onderhoud van de meter of het energienet. Alleen Coteq heeft toegang tot uw gegevens. Als u hiervoor toestemming hebt gegeven, geven we uw dagstanden door aan uw energieleverancier. Hiermee krijgt u een goed en actueel inzicht in uw energieverbruik en de kosten die daarbij horen.

U bepaalt wie uw gegevens krijgt

Wilt u niet dat uw dagstanden worden uitgelezen? Vul dan dit formulier in. Als u hiervoor kiest ontvangt u geen maandelijks overzicht van uw energieverbruik. Ook moet u dan zelf uw meterstanden doorgeven voor uw jaarafrekening, als u verhuist of  als u overstapt naar een andere energieleverancier.

Meer weten?

Hier vindt u alle informatie over de slimme meter.