Vanaf 1 juli geen dubbeltarief meer met conventionele meter

Op 1 juli 2021 stopt het uitzenden van het TF-signaal. Als je geen slimme meter hebt kun je vanaf die datum geen gebruik meer maken van het dubbeltarief. Zou je dat wel willen, dan kun je t/m 21 mei een slimme meter bij ons aanvragen

Het uitzenden van het TF-signaal stopt

We hebben er eerder over bericht: het uitzenden van het TF-signaal stopt 1 juli 2021. Als je een slimme meter hebt, verandert er niets. Heb je een oude conventionele meter? Dan kun je vanaf 1 juli geen gebruik meer maken van het dubbeltarief. Zou je dat wel willen, dan heb je de mogelijkheid om t/m 21 mei een nieuwe slimme meter bij ons aan te vragen. Je hoeft natuurlijk niets te doen. Weet dan, dat je energieleverancier jouw verbruik tegen enkeltarief gaat afrekenen. 


Brief ontvangen?

We hebben de afgelopen periode brieven verstuurd, die bedoeld zijn voor huishoudens die nog geen slimme meter hebben. Heb je ook een brief ontvangen terwijl je al een slimme meter hebt, of er kort geleden eentje aangevraagd hebt? Dan hoef je geen actie te ondernemen.  

Al een aanvraag gedaan

Heb je naar aanleiding van de brief, zelf via de website of via een bericht van je energieleverancier het aanvraagformulier ingevuld? We stellen alles in het werk én hebben voorbereidingen getroffen om je meter tijdig (voor 1 juli) te vervangen. Om vaart achter de vervanging te kunnen blíjven zetten, ontvang je per post van een externe partij een voorstel (namens Coteq) met een datum en tijd waarop ze de slimme meter komen vervangen. In de brief met het voorstel lees je wat je kunt doen, mocht je niet in de gelegenheid zijn de monteur te ontvangen. 

Lees ook meer over het TF signaal en enkele veelgestelde vragen over de slimme meter

» Wist je dat? 

 Je kunt je slimme meter `administratief uit' laten zetten als je niet wilt dat je meterstanden op afstand worden uitgelezen. Je geeft de meterstanden dan zelf door. Daarnaast kun je gebruik blijven maken van het dubbeltarief en van energieverbruiksmanagers die je rechtstreeks met een stekker aansluit op je slimme meter.

Lees meer over de slimme meter op de website van de consumentenbond: consumentenbond.nl/slimme-meter.