Tarieven netbeheerderskosten 2022 Coteq bekend

De nieuwe tarieven voor 2022 voor netbeheer zijn bekend. Als netbeheerder zorgen wij in ons verzorgingsgebied voor een veilig en betrouwbaar transport van gas en elektriciteit naar je woning of bedrijf. Je betaalt daar maandelijks netwerkkosten voor.

Coteq Netbeheer brengt gas en/of elektriciteit naar je woning of bedrijfspand en zorgt voor het onderhoud van het gas- en elektriciteitsnet. De tarieven die wij hiervoor hanteren vallen binnen de maximumtarieven die onze toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft vastgesteld.

Periodieke vergoeding

Voor je gas- en elektriciteitsaansluiting betaal je een periodieke vergoeding voor het onderhoud en transport. Bij kleinverbruikaansluitingen (de meeste huishoudens) betaal je dit via je energieleverancier, je krijgt dus geen aparte factuur van Coteq. Als grootverbruikaansluiting (aansluitingen voor gas groter dan G25 en voor elektriciteit vanaf 3 x 80 A) ontvang je van Coteq een factuur en betaal je de netwerkkosten rechtstreeks aan je netbeheerder. Bekijk de tarieven die je in 2022 betaalt.

Hoogte is afhankelijk van je situatie

Het totale bedrag dat je betaalt is opgebouwd uit meerdere componenten. De exacte hoogte van je tarief is afhankelijk van jouw specifieke situatie. Bepalend is hierbij de grootte van je aansluiting (de aansluitkosten) en de hoeveelheid te transporteren energie (transportkosten). Bekijk dan onze veel gestelde vragen voor meer informatie.